A Héttorony Fesztiválon nemcsak Makovecz Imre építészete, hanem a zene is előtérbe kerül, amely megtölti a Mester által megálmodott tereket. A Hagymaházban fellépő Bagossy Brothers Company-val a koncertet megelőzően beszélgettünk a fesztiválról, az elmúlt közel két évről, valamint a januári arénakoncertjükről is.

Bagossy Norbert örömét fejezte ki, hogy ismét Makón állhatnak színpadra, ráadásul egy rendhagyó koncerttel, félig akusztikus, kissé színházi módon. Mint elmondta, próbálták átdolgozni a dalokat, amelyhez egy projektjükből merítettek ihletet újra, amikor akusztikusan adták elő azokat a szerzeményeiket, amelyekre általában tombol a közönség.

– Ez most meghittebb, személyesebb és közelibb lesz – emelte ki.

– Nagyon jól esett elővenni a repertoárból azokat a dalokat, amiket nagyon régen nem játszottunk, amelyek alkalmazkodnak picit a környezethez, valamint az ülő közönséghez – tette hozzá testvére, Bagossy László.

A koncerten több olyan dal is felcsendült, amelyeket csak akusztikus koncerteken vesz elő az erdélyi zenekar.

– Az utolsó lemezről például az Őszi szélt, amit álló, tomboló tömegnek nincs is esélyünk eljátszani, hiszen nagyon megültetnék az egészet, itt viszont pont van arra lehetőség, hogy az emberek jobban odafigyeljenek a mondanivalóra és magára a zenére, hálásak vagyunk, hogy van egy olyan lehetőség, ahol ezt is meg tudjuk csinálni – hangsúlyozta a gitáros-énekes.

Elmondta továbbá, hogy teltházas nyarat tudhatnak maguk mögött, az elmúlt másfél-két év viszont nagyon hullámvölgyes volt számukra.

– Voltunk fent, voltunk lent, voltak rosszabb pillanatok és jobbak. Hála Istennek túlvészeltük, és mindig támogattuk egymást családként, barátként, zenészként, és az elmúlt év is nagyon jól sikerült, nagyon sok koncertet adtunk, és már a jövőn gondolkodunk, a január 14-i Budapest Arénás koncertünkre készülünk gőzerővel, ott szeretnénk olyan dalt bemutatni, amelyet még nem halott a drága közönség – avatott be a részletekbe Bagossy Norbert.

– Mindig vannak újabbnál újabb inspirációk. Zeneileg szeretnénk mindig megújulni, soha nem ugyanazt ismételgetni, és megmaradni egy helyben, hanem tényleg kikacsintgatni, nyitottak vagyunk mindenféle zeneiségre, és próbáljuk alkalmazni a saját zenénkben – emelte ki a gitáros-énekes, aki szerint mérföldkő lesz az arénakoncertjük januárban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest