Bemutatót tartottak Makón az elektromos meghajtású autók népszerűsítéséért. A cél, hogy a közeljövőben minden településen lehetőség legyen a töltésre.

Mintegy két évvel ezelőtt négy autóját cserélte le a Csongrád-Csanád Megyei önkormányzat, helyettük most három elektromos autót használnak, mondta el portálunknak Gémes László. Ezeket és több más típust is ki lehetett próbálni a pénteki rendezvényen, amelyre térségi polgármestereket és vállalkozások vezetőit is meghívták.

A megyei önkormányzat elnöke szerint a jövő mindenképpen az elektromos autóké, ezért is szeretnék őket népszerűsíteni. Gémes László a töltésükkel kapcsolatban hangsúlyozta, szinte minden térségi település a közintézményeik energetikai felújítása során törekedett a napelemek felhelyezésére is, ezt pedig a jövőben ki lehet egészíteni elektromos autó gyorstöltővel, így az önkormányzatok ingyenesen tudnának tankolni.

A megyei önkormányzat most azon dolgozik, hogy egy Európai Uniós pályázat segítségével lehetőség legyen minden településen kiépíteni a töltőket.

Pitvaros tavaly év végén vásárolt egy használt elektromos meghajtású furgont, amellyel az önkormányzat konyhájáról ételt szállítanak négy településre, naponta kétszer. Mint Radó Tibortól megtudtuk, nekik remek tapasztalataik vannak vele, naponta egy töltéssel tökéletesen ellátja a feladatot, és még 7 évesen is problémamentesen működik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest