Kedden érkezett makói állomásához a Makovecz Imre tereiben megrendezett Héttorony Fesztivál, melynek keretein belül a Hagymaházban adott koncertet az Ephemere. A zenekar alapító-énekesnőjével, Caussanel Izabellával beszélgettünk.

Elsőként duó, majd zenekar született Caussanel Izabella és Orbay Lilla barátságából, akik két éven keresztül jártak együtt a Bartók jazz konzervatóriumba.

– Barátságból indult az egész, de egy idő után két zenész mit csinál? Hát zenél, ugye – idézte fel az énekesnő a kezdeteket. Mint elárulta, az ephemere francia szó, jelentése tiszavirág életű, amelyhez zenéjük is hasonlít, hiszen alapítótársa a jazzből, ő pedig a népzenéből jött. Repertoárjukban angol, francia és magyar dalok, saját számok és feldolgozások is helyet kapnak, magyar verseket is megzenésítenek.

Nemcsak zenéjükre, zenekarukra is jellemző volt az ephemere, hiszen korábban a formáció is változott, mára viszont egy fix csapat állt össze, így duójukból végül zenekar lett – tudtuk meg Caussanel Izabellától, aki hozzátette: ehhez néha egy dob, gitár, harmonika vagy épp bőgő is társul, szívesen várnak vendégzenészeket.

– Körülöttünk mindig változnak a zenészek, mert nagyon fontos nekünk, hogy sok színben meghallják az emberek, körülöttünk igazából ezek a színek változnak egyfolytában, ezért tiszavirág életű – emelte ki.

Érdeklődésünkre elmondta, nagy élmény számára, ha egy szép helyszínen tud fellépni, ráadásul korábban más formációk tagjaként játszott már Makovecz Imre tervezte épületben, Kakasdon, valamint Százhalombattán is, Makón viszont most először állt színpadra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest