Jövő héten – november 22. és 28. között – oltási akcióhetet indít a kormány kórházi oltópontokon, a koronavírus-járvány megfékezésének érdekében. A részletekről Juhász Tünde kormánymegbízottat, a Csongrád-Csanád Megyei Oltási Munkacsoport vezetőjét kérdeztük.

Juhász Tünde elmondta, a kormány az átoltottság növelése érdekében és a járvány megfékezése miatt szervezi meg az oltási akcióhetet, kórházi oltópontokon. Hétfőtől vasárnap estig, minden nap reggel 7 és este 7 óra között, regisztráció és időpontfoglalás nélkül bárki mehet, aki fel szeretné venni az oltást. Természetesen azt is várják, aki regisztrált. Mindenki, bárki mehet a nagyszabású oltóhéten az oltópontokra!

A Csongrád-Csanád Megyei Oltási Munkacsoport vezetője hangsúlyozta, minden típusú oltás felvehető! Az első, a második és a harmadik körös is. Ötféle vakcinából választhatunk az oltópontokon: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm áll rendelkezésre. A Szputnyik már elfogyott. Az oltóorvos segít majd az oltóanyag kiválasztásában, ha kérjük a segítségét, mert bizonytalanok lennénk, melyiket válasszuk – tette hozzá.

18 év alattiakat is várják, ezzel kapcsolatban Juhász Tünde ismertette, a 16-18 év közöttieknek szülői hozzájárulás szükséges, a 12-16 éves korúakat pedig szülő vagy gondviselő kell hogy elkísérje. Az oltási munkacsoport vezetője még hozzátette, esetükben a mostani eljárásrendnek megfelelően csak első és második körös oltás vehető fel.

Juhász Tünde elmondta, Csongrád-Csanád megyében 5 oltóhelyen lehet hozzájutni a vakcinához majd, a szentesi, a vásárhelyi és a makói kórházban, emellett a deszki kórház Török utcai rendelőjében, illetve a szegedi egyetemi klinika Vasas Szent Péter utcai rendelőiben is megemelt oltási kapacitással jelölnek ki oltóhelyeket.

“Arra biztatok mindenkit, éljen ezzel a lehetőséggel, bizonyítottan csak a védőoltás tud segítséget, védelmet nyújtani és érdemi támogatást adni a járvány megfékezésében” – zárta gondolatait a kormánymegbízott.

A megyénkben elérhető oltópontok részletes listáját ITT találják.

Forrás: Promenád24

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest