A kórház a további fertőzések és betegségek megelőzése értekében telefonon nyújt tájékoztatást az érintett betegek közvetlen hozzátartozóinak.

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a vonatkozó miniszteri utasítás értelmében a COVID-19 fertőzött betegeket a hódmezővásárhelyi és a makói telephelyen működő COVID-19 részlegek látják el.

Hódmezővásárhelyi telephelyünkön COVID intenzív ellátást biztosító részleg is működik, amely a lélegeztetést igénylő betegeket ellátását biztosítja az ellátási területünkön. Tekintettel arra, hogy COVID intenzív részleg jelenleg Hódmezővásárhelyen működik, így a makói telephelyünkön ellátott beteg állapotromlása esetén, amennyiben a beteg állapota potenciálisan intezív terápiás ellátást igényel, úgy Hódmezővásárhelyre kerülnek átszállításra.

Mindezeken túl az intézményünkben ellátott COVID-19 betegek közvetlen hozzátartozói részére az alábbi fontos tájékoztatást adjuk:

Intézményünk COVID-19 fertőzött betegeket ellátó osztályain, a további fertőzések és betegségek megelőzése értekében telefonos tájékoztatást biztosítunk az érintett betegek közvetlen hozzátartozóinak.

A telefonos kapcsolattartási rendszer lényege az, hogy Önöknek egy megadott idősávon belül az osztályos adminisztrátornak szükséges jelezniük a tájékoztatás iránti igényüket, aki rögzíti a nevüket, elérhetőségüket, illetve azt, hogy melyik beteg állapota iránt érdeklődnek. Ezt követően a kezelőorvos, vagy az osztályos orvos, amint az osztályos teendők engedik, telefonon visszahívja Önöket és tájékoztatással él az érintett beteg állapotáról.

A fentiek alapján tisztelettel kérjük, hogy az alábbiakat szíveskedjenek a telefonos érdeklődés során betartani:

Lehetőség szerint 8 és 14 óra között, naponta egy alkalommal telefonáljanak, az alábbi telefonszámon:

hódmezővásárhelyi COVID-19 részleg: 62/532-322

makói COVID-19 részleg: 06-30/014-4425

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest