Öt csoportban érkeztek, de a magyar és a cseh rendőrök elől nem tudtak elbújni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Röszke Rendőrőrs járőrei a cseh rendőrökkel és a röszkei polgárőrökkel együttműködve tegnap 22 óra 05 perckor és 22 óra 40 perckor két csoportban 28 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom és Ruzsa külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír és afgán állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve ma hajnali 2 óra 50 perckor és 3 óra 04 perckor további két csoportban újabb 22 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, jemeni, egyiptomi, palesztin és marokkói állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Készenléti Rendőrség járőrei 6 óra 30 perckor újabb 14 határsértőt tartóztattak fel Szeged külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el – közölte a rendőrség.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest