A majd öt kilométeres szakasz felújítására a Magyar Közút nyert 600 millió forintot a Magyar Falu Programban. Október óta dolgoznak. S hamarosan nekiállnak aszfaltozni is.

Mint azt már októberben megírtuk: hamarosan az üvegesek is tényleg gondtalanul nyomhatják majd tövig a gázt, ha az M43-as felüljárója felől kanyarodnak be Királyhegyes felé, ugyanis nem kell majd attól félniük, mint eddig, hogy ízzé-porrá törnek a rossz, hepehupás, hullámzó útburkolat miatt a félve őrzött ablaküvegeik. A helybéliek régi álma valósul meg ugyanis azzal, hogy teljesen felújítják a mintegy 5 kilométeres bekötőutat. Ennek az autópálya felőli első egy kilométerét már a nyáron megcsinálták, s októberben kezdtek neki a maradék szakasznak, azaz az út nagyobb részének.

A Magyar Közút Nzrt. pályázta meg a község nevében a bevezető út felújítását a Magyar Falu Programban, s nyert el erre a célra hatszázmillió forintot. A községtől az autópálya felé vezető út újjáépítését október elsején kezdték meg az úttest mellett futó csapadékvíz elvezető árok rendbetételével, illetve az útpadka megnyesésével. A kivitelezők a pályatest megerősítésén dolgoznak, majd erre húzzák rá előbb a kiegyenlítő, majd a végleges (kopó) aszfaltréteget.

A közel öt kilométeres szakasz felújítása egyébként még ebben az évben befejeződik. Aki arra jár, 40 kilométeres sebességkorlátozásra, váltakozó irányú forgalomra és jelzőőrökre számíthat.

És arra, hogy mostanában ilyet ezen az úton nem látott.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest