Az épületet közösségi célokra újították fel kívülről. Most bútort is került bele, és jövőre a belső felújítására is pályázni szeretnének.

Mint minden évben, s az idén is több alkalommal nyújtott támogatást Maróti Orsolya a nehéz sorban élő lelei családok számára. Az általa felajánlott ruhákat, játékokat maga a maroslelei polgármester vitte el a közelmúltban az érintett többgyermekes családnak.

Maróti Orsolya ezúttal bútorok is adott a maroslelei önkormányzatnak, de ezeket nem rászorult családok kapják, hanem majd közösségi célokat szolgál, így a volt jegyzői lakásba szállították.

– Remélem jövőre belülről is sikerül rendbe hozni és teret biztosítani a civil szervezetek és fiatalok számára az felújított, egyébként a templommal szemközt álló, főtéri épületben – közölte Drimba Tibor.

Maroslele polgármester az adomány(ozó)ról is elárult néhány érdekes dolgot:

– A több zsáknyi gyermekruha mellett Teljesen új, csomagolt bútorokat kaptunk Maróti Orsolyától, ezért született az a döntés, hogy azokat ne csak egy-egy család, hanem a leleiek közössége élvezze majd. Orsolya szegedi, volt munkatársam – még a fegyháznál kezdtünk el együtt dolgozni, s azóta is megmaradt köztünk a jó baráti viszony. Háromgyerekes anyuka, aki minden évben ad nekünk adományt, ruhákat, játékokat. Mindig is szívügyének tekintette a karitatív munkát. Tudja, hogy olyanoknak adjuk az adományait, akik valóban rászorultak arra – mondta a polgármester.

Hozzátette, hogy a következő évi pályázatok lehetővé teszik majd a volt jegyzői lakás belső felújítását is, hogy azt a civil szervezetek és a fiatalok használni is tudják.

Maroslelén egyébként megszokott dolog a jótékonyság, ebben a helyi civil szervezetek is példát mutatnak. Osztottak már adományt a maroslelei polgárőrök és a nyugdíjas klub is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest