Makónál és Apátfalvánál is jöttek. Egy embercsempészt is fogtak a rendőrök.

A rendőrök az éjszaka folyamán egy embercsempészt elfogtak, továbbá négy csoportban 80 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Kutyás Alosztályának járőrei tegnap 22 órakor egy csoportban 18 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged és Nagylak Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a cseh rendőrökkel és a honvédekkel együttműködve ma, hajnali 0 óra 15 perckor, 3 óra 35 perckor és 5 óra 30 perckor további három csoportban összesen 69 határsértőt tartóztattak fel Öttömös, Apátfalva és Makó külterületein. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, török, pakisztáni, bangladesi, indiai és tunéziai állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Kutyás Alosztályának járőrei ma hajnali 1 óra 56 perckor Ásotthalom külterületén az 55-ös számú főúton ellenőriztek egy magyar honosságú BMW típusú személygépkocsit. A jármű utasterében és a csomagtartóban annak moldáv vezetőjén kívül 10 magát szír állampolgárnak valló határsértő tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A sofőrt az egyenruhások előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indult eljárás.           

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest