A Bagossy Brothers Company-val és az Ephemere zenekarral érkezett meg városunkba a november 6. és 21. között zajló Héttorony Fesztivál, amelynek célja, hogy a legjobb világ- és népzenéit elvigye Makovecz Imre tereibe.

Kedd este a Makovecz Imre merített képes albuma című kiállítás megnyitójával vette kezdetét a fesztivál makói állomása, amelynek városunk mellett Lendva, Kakasd, Bak, Százhalombatta, Sárospatak, Kolozsvár, Budapest, valamint Dubaj ad otthont, utóbbi a Világkiállítás keretein belül.

Csernyus Lőrinc, Makovecz Imre egyik tanítványa, a fesztivál építészeti programjainak szerkesztője, valamint a Világkiállítás Magyar Pavilonjának tervezője nyitotta meg a fesztivált Makón, aki beszédében egy személyes történetet is megosztott Makovecz Imréről. Elárulta azt is, hogy Makovecz Imre sokkal több rajzát ajándékozta el, mint amennyit eladott, illetve úgy tartotta, hogy a tervek nem a fióknak, hanem az embereknek készülnek, így amikor kiderült számára, hogy egy rajzából nem lesz semmi, a tervet sem szerette már annyira.

Kiemelte továbbá, hogy a Héttorony Fesztivál tíz év alatt szinte branddé nőtte ki magát, és ma már sorban állnak a helyszínek és a fellépők is, hogy részesei lehessenek a Kárpát-medencét betöltő magyar El Caminónak.

Felhívta a figyelmet arra, hogy nem igazán van másik olyan fesztivál, ahol két hét alatt, különböző építészeti, zenei és egyéb összművészeti programok vannak.

Csernyus Lőrinc az építészet és a zene kapcsolatára is rámutatott, hiszen szavai szerint a zenészek kifejezetten szeretnek ilyen terekben zenélni, hiszen nagyon jó akusztikával rendelkeznek.

A megnyitót követően a résztvevők megtekinthették a tárlatot, majd az Ephemere koncertje következett, amelynek állandó tagjai Caussanel Izabella és Orbay Lilla, akik jazzénekesi, konzervatóriumi ismeretségük során kezdtek el együtt dolgozni.

20 órától a Bagossy Brothers Company állt színpadra a Hagymaház nagytermében, megkoronázva ezzel a jubileumi Héttorony Fesztivál makói állomását.

A Ephemere zenekarral, valamint a Bagossy Brothers Company-val készült interjúnkat a hétvégén olvashatják a Makó Híradón!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest