Kupakgyűjtő tartályt, tanulói munkadarabokat és hulladéktárolókat adott át ma három makói oktatási intézmény számára a Váll-Ker Kft. A megajándékozottak tanítási és nevelési céljaik megvalósításához használják fel a kapott tárgyakat.

– A cégünk 29 éve van jelen a városban. A megalapítás óta törekszünk arra, hogy ne csak egy termelő vállalat legyünk, hanem szerves részét képezzük a makói közösségnek. Civil szervezeteket és egyesületeket egyaránt támogatunk – avatott be az átadón Nagy Mihály. A Váll-Ker Kft. igazgatója elmondta, az idén is több felajánlásuk volt már: többek között a helyi városvezetés kérésére hulladékgyűjtőket készítettek, a roma önkormányzat rendezvényét egy kandallóval támogatták és ők alkották meg a bogárzói templom új keresztjét is. A cégvezető elmondta, rendkívül sikeres év vége felé közelednek, amelyben az árbevételeiket mintegy 40%-kal tudták növelni. Ez a tény is motiválja őket abban, hogy segítségére legyenek másoknak munkájukkal. Emellett, mint megtudtuk, az oktatási intézményekkel szorosan együttműködnek, ezért nyitottak voltak azok megkereséseire.

 A HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium gyakorlati képzőhelyeként a hegesztő tanulókat látták el most méretre vágott alapanyagokkal. –  A Váll-Ker Kft. egyik legrégebbi partnerünk, amely több területen is segíti a diákjaink tanulmányait. Ezúttal vasanyagokat ajándékoztak számukra, amelyekkel a szakmai tudás mélyítéséhez járultak hozzá – tudtuk meg Papós András intézményvezetőtől.

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola öt hulladékgyűjtőt vehetett át ünnepélyes keretek között. – Nagyon fontosnak tartjuk a környezettudatos magatartást és az arra való nevelést. A gyerekek elé példát szeretnénk állítani, hogy ez a mindennapokban legyen kiemelt cél és feladat – tájékoztatott Nadobán Zsuzsanna igazgatóhelyettes, akinek a szavait erősítette meg a Szignum vezetője is.

A kéttannyelvű egyházi általános iskola a jövőben egy logós, műanyag kupakgyűjtő tartályt használhat majd, amelyet kreatívan kivitelezett lézervágott lemez és plexiüveg kombinációjával a Váll-Ker Kft. – Az idei tanévtől öko-iskolává váltunk, amely szellemiségben szeretnénk erősödni. Az értékeinket külsejében is megjelenítő tárgy az épületünk aulájában fog állni és lehetőséget ad a közösségünk tagjainak arra, hogy a többi, már meglévő természetbarát elemmel együtt használják és a zöld szemléletmódjuk tovább mélyüljön ezáltal is – hangsúlyozta Majorosné Rácz Krisztina.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest