A makói Arabesque és a szegedi Retiré csoport is az elérhető maximális 50 ponttal érte el első helyezést a XXX. Országos Táncművészeti Fesztiválon, emellett pedig maga a táncműhely is rangos elismerésben részesült a Táncpedagógusok Országos Szövetsége által.

Varga József portálunknak elmondta, idén is részt vettek a Táncpedagógusok Országos Szövetsége által – gyermek, junior, ifjúsági valamint felnőtt kategóriában – meghirdetett fesztiválon a junior kategóriában, amely az 5-8. osztályos korosztályt jelenti.

– Klasszikus balett kategóriában indultunk, ahol egy nagyon komoly zsűri értékel, itt maximum pontszámmal sikerült két első helyet elhozni – osztotta meg a Makó Híradóval.

– Ez nagyon nagy büszkeség számunkra, a gyerekek nagyon nagy munkát végeztek, hiszen a tanév elején nem voltunk még ilyen jellegű megmérettetésen sohasem, mindig tavasszal szervezik ezeket a megmérettetéseket. Szeptember az alakulás, október a csoport összeszokás időszaka, november-decemberben pedig szülői nyílt órákat tartunk rendszerint, ahol megmutatjuk a szülőknek az első pár hónapban tanultakat. Ebben az évben ezt a megszokott metodikát keresztül kellett húzni és el kellett kezdenünk egy koreográfiát megtanulni – emelte ki a művészeti vezető, aki szerint a budapesti verseny az ifjú táncosoknak egy igazi adrenalinbomba volt, mely nagyban megnövelte a motivációjukat is.

A csoportok sikerei mellett egy másik díjjal, a Kiváló Együttes cím Arany fokozatával is elismerték a VargaBalett Táncműhely munkáját.

– Nagyon megtisztelő ez az elismerés és óriási öröm, különösen arra való tekintettel, hogy a táncműhely 9 éves fennállásával egy kifejezetten fiatal együttesnek számít. Ez a díj arra ösztönöz, hogy továbbra is ebben a szakmai minőségben neveljük a növendékeket – mutatott rá.

Decemberben a makói színpadon is láthatja a közönség a táncműhely növendékeit, ráadásul saját koreográfiákat bemutatva. Varga József hangsúlyozta, a csoda mindig az alkotásban van, ezért is bíztatták a gyerekeket a kezdetek óta, hogy hallgassanak zenét, mutassák meg az elképzeléseiket, munkájukkal pedig legyen mondanivalójuk. A már hagyományosnak számító növendék koreográfus versenyre december negyedikén kerül sor a Hagymaházban és mint megtudtuk, a növendékek – akik évről-évre egyre igényesebb produkciókat visznek fel a színpadra – már nagyon készülnek a megmérettetésre. A közelgő eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Retiré csoport:

Behán Léna, Behán Zénó, Fülöp Anna, Gilicze Noémi, Gordos Eszter, Oravecz Kamilla, Ördög Lilla, Pöltl Luca, Pöltl Mira, Szarka-Kovács Gréta, Szécsi Ninetta, Váraljai Zsuzsanna, Csáky Hanna, Csáky Zsombor, Iván Emese

Arabesque csoport:

Bali Gyöngyi, Herczeg Szimóna Napsugár, Jani Boglárka, Katona Jázmin, Kovács Zorka, Langó Tamara, Nagy Nóra, Ravasz Emma, Szigeti Jolánta, Tóth Anna, Tóth Laura

Fotók forrása: Facebook / VargaBalett Táncműhely

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest