Miközben a térség több települése is felújította az épületeit, itt ez sem sikerült a polgármesternek, a váróban például egyáltalán nincs fűtés, de ezen kívül is óriási problémákról számoltak be portálunknak a lakosok.

Évekkel ezelőtt sem volt már titok, hogy nagyon rossz állapotban van a csanádpalotai orvosi rendelő, többek között nagyon komoly fűtéskorszerűsítésre, nyílászárócserére lenne szükség. 2019-es önkormányzati választás előtt egy részét már sikerült felújítani, és folyamatban volt a kidolgozása a teljes felújításnak is, ami az akkori árakon hozzávetőleg 70 millió forintba került volna. Mostanra már szinte biztos, hogy a lakosok egy új, modern rendelőbe járhatnának, mint például a kövegyiek, vagy a királyhegyesiek, esetleg a csanádalbertiek.

Az elmúlt két évben azonban előrelépés lényegében nem történt, az itt élők elmondása alapján jelenleg például fűtés sincs az épületben. A kazánnal már évek óta problémák vannak, Debreczeni István képviselőként ezzel annak idején rendszeresen támadta a korábbi polgármestert.

Mindez egyébként azért is érdekes, mert a megválasztása utáni első lakossági fórumok egyikén még arról dicsekedett, hogy a választások után azonnal megoldotta a kazán rendbehozását. Kissé zavart fogalmazásban ez hangzott el pontosan:

A városban évek óta nem működő, orvosi rendelőben nem működő kazánfűtést, 15.-étől az önkormányzatnak kötelezettsége van a fűtési szezon megkezdésére, azonnal intézkedtünk.

A YouTube-on lévő felvételt itt lehet megtekinteni, a téma 2:39-nél kezdődik.

Az gyakorlatilag egyébként lehetetlen, hogy a polgármester ne tudjon az általa már „két éve megoldott” problémáról, nyilván sokkal hamarabb értesült róla, minthogy a lakosok hozzánk fordultak. Információink szerint egyébként beázás is okoz gondot, a férfi WC állapota pedig kritikán aluli.

Pénteken levélben érdeklődtünk Debreczeni Istvánnál arról, hogy mit tervez tenni az ügyben, illetve hogyan léphet fel itt egy olyan probléma, amit ő megválasztása után az elsők között oldott meg, ám semmilyen választ nem kaptunk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest