Nagy segítséget jelent a novemberben megkapott kiegészítés, mondta el portálunknak a makói Bogdán Sándorné. Januártól pedig újra emelkedik a nyugdíj.

Október elején jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy idén 80 ezer forint nyugdíjprémiumot juttatnak el az időseknek. Ennél az összegnél mintegy 435 ezer nyugdíjas kevesebbet kapott volna, ám a gazdaság teljesítményének köszönhetően a kormány ki tudja fizetni egységesen a nagyobb összeget.

Az infláció miatt is korrigálják a nyugdíjakat visszamenőleges emeléssel, az érintettek ebből szintén novemberben, egy összegben, majd a nyugdíjba épülve is részesülnek. Akik bankszámlára kérik a juttatásukat, azoknak november 12.-én már meg is jelent rajta, a többieknek pedig a postás kézbesíti még ebben a hónapban.

Arról, hogy ez mekkora segítséget jelent az időseknek, a 78 éves Bogdán Sándorné beszélt portálunknak. Az egyedül élő idős asszony nagyon örül a kiegészítésnek, mint megtudtuk tőle összesen körülbelül plusz 90 ezer forintra számíthat ebben a hónapban.

Tűzifára mintegy 160 ezer forintot költ egy fűtési szezonban, ez az összeg tehát több mint a felét fedezi a költségeinek.

Bogdán Sándorné azt is hangsúlyozta portálunknak, hogy hálás a makói önkormányzat által nyújtott segítségért is, mint korábban beszámoltunk róla, a képviselő testület döntése alapján ugyanis a 65 éve felettieknek karácsony előtt 10 ezer forintos utalványt juttatnak el.

Hozzátette: rendszeresen figyeli a híreket, nagyon bízik abban is, hogy a kormány által tavaly visszavezetni kezdett 13. havi nyugdíj már teljes összegében érkezik februárban.

Az eredeti tervek szerint ezt négy év alatt építették volna vissza a nyugdíjba, ehhez mérten 2020-ban egyhetinek megfelelő összeget kaptak az idősek, 2021-ben pedig kétheti érkezne. A miniszterelnök azonban már többször beszélt arról, hogy az ország gazdasági helyzete a koronavírusjárvány ellenére is jó, ezért komoly esélyt lát arra, hogy februárban a teljes 13. havi nyugdíj összegét ki tudják fizetni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest