Erdélyből és Vajdaságból is érkeztek a IV. Nemzetközi, Hagyományőrző „Kaláka-Tánc” (közép- és szépkorú) Táncegyüttesek és Népdalkörök Találkozójára, amely egyben a MÖTYKE 25 éves jubileumát is jelentette.

A szombat esti, Hagymaházban megrendezett találkozón Tóthné Döme Mária köszöntötte a megjelenteket, majd felidézte, a rendezvényt nyolc-kilenc éve találták ki, hiszen több mint húsz éve tartanak olyan bemutatókat, ahol a szenior táncosok, valamint a táncos szülők színpadra állhatnak.

– Mindenki örök fiatal, tehát nem fognak önök itt látni se szépkorút, se öregkorút, se középkorút, csak fiatalt, lendületest, olyanokat, akik mindig táncolnak, mert az életük erről szól – hívta fel a figyelmet a házigazda Maros Táncegyüttes művészeti vezetője.

Rámutatott továbbá arra is, hogy a rendezvény apropója a MÖTYKE – azaz a Makói Öreg Tyúkok és Kakasok Egyesülete – negyedévszázados jubileuma, melynek megünneplésére hívtak olyan vendégeket, akikkel egy-egy rendezvény alkalmával megismerkedtek, megszerették egymást és barátságot kötöttek, és érdemesnek látták Makóra hívni őket, hogy a közönség is lássa, hogy számos, a MÖTYKE-hez vagy a MÖTYKE-ttőhöz hasonló táncos csoport, valamint dalárda van.

Tóthné Döme Mária kiemelte: az este arról szól, amiről mindig is álmodott, nem a versenyről, hanem egy olyan találkozó jött létre immáron negyedik alkalommal, ahol mindenki megnézi a másikat, és örül a többieknek, sikereiknek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest