Az Ifjúsági és Gyermek Sakk Csapatbajnokságon három, csupán tíz esztendős játékos is bebizonyíthatta tudását. A Duocor-Makói SVSE tagjai első komolyabb bemutatkozásukon szépen helytálltak.

2019 után idén ismét megrendezésre került Budapesten a négy napon át zajló, hétfordulós standard időbeosztású Ifjúsági és Gyermek Sakk Csapatbajnokság. Az ifjúsági korosztályban indultak a makóiak, amelybe az ország minden részéből 26 csapat nevezett be és több mint 150 játékos ült asztalhoz.

A Duocor-Makói SVSE sakk szakosztályát hatan képviselték: Gálfi Levente, Jáksó Ábel, Takács Tamás, Győri Gábor, Győri Bálint és Szalai Anita. Utóbbi három versenyző mindössze tíz esztendősen kapott lehetőséget a szereplésre. – Nagyon büszkék vagyunk rájuk, hiszen amellett hogy éppen csak megtanulták a játszma írásos vezetését és a digitális sakkórák kezelését, helyenként több órán át tartó, nagyszerűen elmélyült gondolkodásról tettek tanúbizonyságot – fejezte ki örömét Horváth Zsolt.

A makói egyesület ügyvezető elnöke hozzátette, a másik három, érettebb és tapasztaltabb ifjúsági játékos is dicséretet érdemel a csapatjátékban és a felkészülésekben való együttműködésért. – Büszkén vállaljuk, hogy idén utolsó helyezést értünk el, mert a mi csapatunk volt az egyetlen, amelyik ebben a mezőnyben bevállalta három tízéves játékos indítását is, akik most először vettek részt ilyen típusú megmérettetésen.

(Képek forrása: Duocor-Makói SVSE Sakk Szakosztálya)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest