És lenyűgözte, hogy az építéséhez egy csepp vizet sem használtak fel. Fotó: MTI/Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Dubaj koronahercege negyventagú delegációjával kedden látogatta meg a magyar pavilont.

A Magyarország különleges vízkészletét, gyógyvizeinek gazdag ásványiagyag-tartalmát bemutató interaktív kiállításon a trónörököst is lenyűgözte a nemzetközileg is közkedvelt hévízi installáció, figyelmét felkeltette Hévíz városa, mint turisztikai desztináció.

A koronaherceget a magyar pavilonba tett látogatására elkísérte Ahmed bin Szaid Al Maktum, aki többek között az Emirates Group vezérigazgatója, alapítója, a Dubaji Polgári Repülési Hatóság elnöke, Manszur Bin Mohammed Bin Rasid Al Maktum, a Dubaji Sporttanács elnöke is.

A magyar pavilon a világkiállítás Mobilitás kerületében található. Magyarországé az első faszerkezetes épület nemcsak a világkiállításon, hanem az egész Perzsa-öböl menti régióban – áll a szerdai közleményben.

A pavilont Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte, majd 17 magyar ács állította össze hónapokon keresztül. Az építés során egyetlen csepp vizet sem használtak fel, így kapcsolódva az expó egyik fő témájához, a fenntarthatósághoz – olvasható a közleményben.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest