Kecskemét után a Pécsi Nemzeti Színház színpadán láthatja a közönség Kecskeméti Bence Odint, a Valahol Európában musicalben. A fiatal színész pedig nemcsak a dunántúli város színpadán remekel, de a Nemzeti VERSenyben is dobogóra állhatott nemrégiben.

– Szeplős szerepével elég nehéz azonosulni, mivel a saját személyiségem nem olyan, mint Szeplősé, akinek megválasztottak, hiszen ő egy nagyon gonosz gyerek, és bántja a kisebbet, elveszi a homijukat. Nagyon szeretem viszont ezt a szerepet, nagyon örülök, hogy erre választottak meg, hiszen Kecskeméten a másik véglet volt, ott egy nagyon szelíd kisfiút alakítottam – árulta el portálunknak Kecskeméti Bence Odin.

– Egyáltalán nem szoktam izgulni, hetedszerre is ugyanolyan színpadra állni, mint elsőre volt. Nem szoktam túlizgulni, mert tudom, hogy én megtanultam, ráfordítottam az időmet, energiámat, és ha ott nem is jön össze, akkor ott improvizálok és meg tudom oldani – mondta el érdeklődésünkre a fiatal színész, aki több, vele egykorú gyerekkel áll színpadra, akikkel a barátság és az összhang is megvan.

Kecskeméti Bence Odin nemrégiben Rudolf Péterrel is találkozott, aki a Marosmenti Konstantinápoly vendége volt városunkban. Mint elárulta, egyszer szívesen játszana vele az Üvegtigrisben, ha lehetőség nyílna rá, e mellett színházban a Pál utcai fiúkban szívesen vállalna szerepet.

A gyerekszínész pedig nemcsak a pécsi színház közönsége előtt bizonyított, hiszen a Nemzeti VERSenyen második helyezést ért el. Prónai Éva felkészítő pedagógustól megtudtuk, nem először vettek részt a versenyen, amelynek első fordulójába egy versvideóval kellett nevezni. Bence pályaműve 267 alkotás közül került a második fordulóba, amelynek témája a magány és a bezártság volt. A kiszombori helyszíneken forgatott versfilmmel végül egyenes ágon jutott az élő szuperdöntőbe.

– A szuperdöntőt egy évvel ezelőtt rendezték volna meg, de a pandémia miatt erre nem volt lehetőség, úgyhogy október közepén zajlott az élő szuperdöntő. Bence összetettben, versfilm és versmondás kategóriában második helyezést ért el, korcsoport bontás nélkül – emelte ki a pedagógus, aki arra is rámutatott, hogy felnőttekkel is versenyeznie kellett a most nyolcadikos diáknak.

A Nemzeti VERSeny után pedig egy helyi szintű kezdeményezés is megfogalmazódott a kiszombori iskolában, amelyet az együtt töltött időszak inspirált.

– Intézményünk ebben az évben ünnepli 240. évfordulóját, és ebből az alkalomból éltünk a lehetőséggel. A feladat arról szól, hogy a gyerekek, akik az intézményünkbe járnak, kiválasztanak valamilyen verset a családdal, amit szeretnek, közel áll hozzájuk, akár hozzájuk, akár a szülőkhöz. Összeülnek, közösen elmondják, egymásnak adva a szót és a felvételt pedig elküldik a meghirdetett email címre – tájékoztatta portálunkat az amatőröknek szóló Versel a család felhívás részleteiről a Kiszombori Dózsa György Általános Iskola pedagógusa.

Bence édesanyja, Erdei Lara elárulta: nem könnyű összeegyeztetni a színházat, az iskolát és az egyéb teendőket, amikor elkezdődött a színházi projekt, akkor viszont abban egyeztek meg fiával, hogy első az iskola, amelyhez sok segítséget is kapnak az intézménytől.

– Muszáj neki most továbbtanulni, jó jegyeket szerezni, és muszáj teljesíteni ezt az évet – szögezte le édesanyja, akitől megtudtuk, dráma szakot szeretnének találni Bencének, amelyből nincs sok az országban, viszont Szentes közelsége és az iskola karaktere miatt is előtérbe került a lehetőségek közül.


Fotók forrása: Erdei Lara
Borítókép: Valahol Európában – Pécsi Nemzeti Színház | Fotó: Juhász Éva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest