Lezajlott a műszaki átadás-átvétel, a kivitelező átadta a kulcsokat a polgármesternek. Indul a használatbavételi eljárás.

A beruházó BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. részéről Sipos Judit, Hajnal Gábor polgármester, a tervezőiroda, és a tankerület munkatársa, a műszaki ellenőr valamint a kivitelező System Service Kft. illetékes szakemberei is vettek részt a földeáki Návay iskola udvarán elkészült sportcsarnok átadás-átvételi eljárásán.

Nem csak a sportcsarnok kulcsát, de az összes az épülethez kapcsolódó dokumentumot is átadták a műszaki átadás-átvételen Hajnal Gábor polgármesternek.

– Ezzel az önkormányzat el tudja indítani a használatbavételi eljárást, s míg ez zajlik, – tulajdonosonként – megkötjük a megállapodást a tankerülettel a sportcsarnok iskolai célokra történő használatáról – mondta érdeklődésünkre Földeák polgármestere.

Mint arról az építkezés kezdete óta szinte folyamatosan beszámolunk, már a tavaly szeptember 9-i alapkőletétel előtt is végeztek földmunkát a leendő épület helyén. Az alapkövet Lázár János országgyűlési képviselő, Hajnal Gábor polgármester, Juhász Roland, az állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár és Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár tette le a Návay Lajos Általános Iskola udvarán.

Ahogy arról korábban már többször is beszámoltunk, a Návay Lajos Általános Iskola udvara Gagarin utca felőli szélén épülő sportcsarnok építési engedélyre benyújtott terveit tavaly augusztusban kapta meg az önkormányzat. A sportcsarnok építése több, mint két évet csúszott, ugyanis az eredeti kormányhatározat szerint nem a község által kért és az iskolai gyermeklétszám által indokolt „C” típusú, 20×40 méteres küzdőtérrel rendelkező sportcsarnok, hanem egy kisebb épült volna meg.

A község vezetése – Lázár János országgyűlési képviselő hathatós támogatásával – végül elérte, hogy a kormány új, a földeákiak igényének megfelelő sportcsarnok építését jelölte meg célként. Az eredeti becslések szerint költségeit másfél évvel ezelőtt 500-700 millió forint közé becsülték, végül 907 millió forintot biztosított rá a kormány. A beruházás, mely a község életében a csatornázás után a második legnagyobb, teljes egészében állami beruházásként zajlik, a helyi önkormányzat csak egyetlen, de meglehetősen jelentős dolgot biztosított hozzá: a szükséget helyszínt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest