A Magyar Falu Program „Óvodaépületek felújítása, korszerűsítése, új óvoda építése” pályázat keretében megkezdődött az óvodaépület nyílászáróinak cseréje. Több pályázatot is nyert idén a falu.

Sikeresnek bizonyult a magyarcsanádi önkormányzat a helyi óvoda épülete felújítására benyújtott pályázata, így az önkormányzat közel 22 millió forintot nyert az épület modernizálására. A Magyar Falu Program „Óvodaépületek felújítása, korszerűsítése, új óvoda építése” pályázattal elnyert támogatásból jelentősen korszerűsítik az óvoda épületét A felújítás része lesz – többek közt – az óvoda tetőszerkezetének teljes cseréje, a nyílászárók cseréje, a külső- és belső festési munkálatok. De újracsiszolják a parkettát, felújítják a terasz, valamint renoválják a tornaszobát.

Az építési munkálatok mellett lehetőség nyílik, hárommillió forint értékben, olyan tárgyak, eszközök vásárlására is, amelyek nélkülözhetetlenek a mindennapi óvodai életben.

Így többek között új játéktároló-szekrényeket, óvodai fektetőket, új szőnyegeket, óvodai székeket, számítástechnikai eszközöket, törölközőket és egy komolyabb takarítógépet is vásárolnak majd.

Ez a pályázat azonban csak az egyike az önkormányzat által a Magyar Falu Programhoz beadott idei pályázatoknak, hiszen nyert 38 millió 226 ezer 675 forintot a bökényi belső út felújítását illetve a közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzési pályázat is. Az elnyert valamivel több, mint ötmillió forintból csocsóasztalt, valamint számos társas- és kártyajátékot vehet a helyi könyvtár és művelődési ház. De vásárolnak a a kül- és beltéri rendezvények lebonyolítását megkönnyítendő dolgokat, így többek közt, hűtőszekrényeket, pohár- és étkészleteket, kerti székeket és rendezvénysátrakat.

A fenti három pályázatnak köszönhetően az idén összesen majd 65 millió forintot nyert az önkormányzat, de nyert 4 millió 441 ezer 79 forintot a Magyarcsanádi Református Egyházközség is, mégpedig a közösségszervezéshez szükséges eszközökre és egy közösségszervező bértámogatására.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest