Koszorúk, ajtódíszek, kopogtatók és állatkák is készültek a József Attila Múzeumban kedd délelőtt. Aki pedig esetleg lemaradt, annak sem kell szomorkodnia: csütörtökön ismét megnyitja kapuit a múzeum az alkotni vágyó gyerekek és szüleik, nagyszüleik előtt.

Csengeriné Szabó Éva portálunknak elmondta, évek óta hagyomány, hogy az őszi szünetben a gyerekeknek a tartalmas időtöltés céljából családi napokat szerveznek, ahol a szülőkkel, nagyszülőkkel közösen alkothatnak.

A múzeumpedagógustól megtudtuk: őszi gesztenyéből, tobozból, csipkebogyóból és falevelekből is készíthetnek a résztvevők koszorút, vagy épp formázhatnak meg állatokat, de papírral és dekupázs technikával is kísérletezhetnek, illetve gyertyát is márthatnak.

Mint kiemelte, a gyerekek kézügyessége, finommotorikája, koncentrációja is fejlődik a kézműves feladatoknak köszönhetően.

A keddi családi napot követően a múzeum csütörtökön ismét megnyitja kapuit az alkotni vágyók előtt, akik az órás kiállítással kapcsolatos játékos feladatokkal is találkozhatnak majd, 9 és 12 óra között.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest