Áprilisban letették az alapkövét, júniusban már falazták, mostanra pedig már a hőszigetelés is felkerült az év végére elkészülő maroslelei bölcsőde falaira.

Egy TOP-os pályázaton nyerte a maroslelei önkormányzat azt a 132 millió forintot, melyből egy teljesen új bölcsődét építhet az Árpád utcán, a Maroslelei Zengő Óvoda mellett. Ez utóbbi épülete felújítására és energetikai korszerűsítésére 33 millió forintot fordítottak.

A leendő bölcsőde alapkövét még idén április 16-án tette le Lázár János országgyűlési képviselő, Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat elnöke és Drimba Tibor polgármester.

A kivitelező nem tétlenkedett, május közepére teljesen elkészült az épület alapozásával. Majd június elején a falakat kezdték el építeni, a vízszigeteléssel, s minden ilyenkor szükséges munkálatokkal együtt.

Amint arról magunk is meggyőződtünk, azért rendesen maradt még hátra munka ahhoz, hogy az épület teljes egészében készen álljon a leendő bölcsisek fogadására.

Emiatt pályázott a községi önkormányzat a bölcsődeépítésre és az Zengő Óvoda a nyár végén befejezett fejlesztésére is.

A Maroslelei Zengő Óvoda épületét egy belügyminisztériumi támogatásnak köszönhetően a bölcsődeépítéssel egy időben, 28 millió 443 ezer 642 forintból újították fel. A Magyar Falu Programban a település ehhez nyert még a 4 millió 77 ezer forintot. Ebből az épület energetikai korszerűsítést hajtották s megszépült, megújult a kisdedóvó épültének belseje is…

Maroslele az egyetlen a makói járás települései közül, melyen gyarapszik a lélekszám, köszönhetően a betelepülőnek, illetve a gyermekvállalási kedvnek. Ezeknek hála a községben évente átlagosan mintegy húsz kisbaba születik, az édesanyák pedig minél hamarabb szeretnének visszatérni munkába. Ezt segíti majd, hogy helyben lesz a bölcsőde.

A marosleleiek tudják, de a máshol élők nem biztos, azt az érdekességet, hogy a maroslelei Árpád utca a helyi gyermekintézmények központi tengelye, hiszen itt működik a helyi általános iskola is, igaz az utca főtér felőli végén.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest