A rendőrség, mely a makói iskolában történtekről szóló sajtóhírek miatt hivatalból indított eljárást, megállapította: nem történt bűncselekmény a makói Pápay iskolából kitessékelt, s ezért lába törött kutya ügyében.

Magát az ügyet a Konrád Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület robbantotta ki azzal a Facebook bejegyzésével miszerint szeptember 7-én betévedt egy tacskó egy makói iskolába (később kiderült, hogy a Pápay Endrébe), ahonnan egy tanárnő olyan módon tessékelte ki, hogy az ebnek eltört a lába és megzúzódott a medencecsontja. A poszt szerint a kiskutyának azonnali ellátásra volt szüksége, amit azóta megkapott. A poszt kiverte biztosítékot a kommentelők körében. Nagyon sokan a tanárnő azonnali megbüntetését/elbocsátását követelték.

Az iskola honlapja akkor nem működött, így a kommentelők nem tudtak senki bűnbakként arról kipécézni.

Az egyesület egy hozzászólásban azt írta, a rendőrséghez fordulnak az ügyben. Végül nem tették meg, ahogy más sem.

Az ügyben megszólalt a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ is (s ebből derült ki, hogy a Pápay iskoláról van szó), miszerint szeptember 7-én a Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskolában a gyermekek udvari tartózkodása során egy gazdátlan tacskó, feltehetően kóbor állat ment be az udvarra. Az intézménybe sérült gyermekek járnak, akiknek hirtelen közeledésére a kutya nem reagált egyértelműen barátságosan. A pedagógus a helyzet gyors megoldásaként az állatot kézzel megfogva kirakta a kapun, majd azonnal értesítette az intézményvezetőt és a gyepmestert. A pedagógus nem szándékozott ártani a kóbor állatnak, és nyilatkozatban vállalta a gyógykezelés költségének megtérítését.

A kutya a makói gyepmesteri telepre került. A gyepmester szerint volt gazdája, mert ápolt volt bundája és a fogazata, s bolhás sem volt. Az azonban nem derült ki, ki a gazdája, mert nem volt benne chip.

A kutya azóta nagyjából felépült,szépen összeforrtak a csontjai oltását is megkapta.

Az ügyben a weboldalán az állatkínzóknak börtönt követelő, 2017-ben a cégbíróságon bejegyzett Szurkolók az Állatokért Nonprofit Kft. tagjai ellátogattak a tanintézménybe, hogy tisztázzák az eset körülményeit. A cég tagjai megállapították , hogy nem történt állatkínzás.

Ennél sokkal komolyabb és bűnüldözésben professzionális szervezet, a rendőrség is vizsgálatot indított az ügyben – a sajtóhírek hatására –, mivel feljelentés végül nem érkezett az ügyben. A makói rendőrkapitányság által lefolytatott vizsgálat megállapította: az ügyben nem történt bűncselekmény – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányaágtól.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest