Nem engedélyezte a közösségi oldal a térség országgyűlési képviselőjének a Continental makói gyárával kapcsolatos bejelentésének hirdetését. A probléma már nem először fordul elő, miközben a tapasztalataink alapján más közéleti szereplőket nem tiltanak le.

Portálunk a hozzánk kapcsolódó közösségi oldalon rendszeresen tesz közzé hirdetést a legfontosabb bejelentésekkel, hírekkel kapcsolatosan, hiszen a mi érdekünk is az, hogy ezek a fontos információk minél több emberhez eljussanak.

A napokban a Continental makói gyára körül körvonalazódó újabb botrány esetében sincs ez másként, hiszen az egész térséget érintő kérdésről van szó. Az elbocsátásokkal kapcsolatosan egyre több közéleti szereplő és politikus szólal meg, amelyekről mi is folyamatosan beszámoltunk.

Több mint érdekes azonban, hogy ezek közül az anyagok közül az egyetlen volt, amelynek hirdetését elutasította a Facebook, ez pedig Lázár János tegnapi bejelentése, amelyben egyébként teljes mellszélességgel kiállt a gyár dolgozói mellett, és komoly kormányzati lépéseket szorgalmazott. Farkas Éva Erzsébet és Czirbus Gábor megszólalása ugyanis minden probléma nélkül átment a közösségi oldal “szűrőjén”.

A közösségi oldal hirdetési politikájára rálátó forrásaink szintén alátámasztották azt, hogy ez a lépés kifejezetten Lázár János megszólalásaira irányulhat, és elképzelhető, hogy valakinek/valakiknek nagyon „szúrja a szemét” a képviselő mostani kiállása, ezért az ezzel kapcsolatos anyagot feljelenteni a Facebooknál, rögtön a hirdetés elindulása után.

Ez ráadásul nem is egyedi eset, nem először fordul már elő, hogy valami számunkra megmagyarázhatatlan okból cenzúrázza a térség országgyűlési képviselőjét a közösségi oldal, miközben egyébként – ahogyan azt nap, mint nap bárki tapasztalhatja -, a Facebook hemzseg a politikusok hirdetéseitől.

A legnagyobb közösségi oldal szívesen állítja be magát a szólásszabadság védelmezőjének, ám úgy tűnik van egy apróbetűs rész, ami csak bizonyos emberekre vonatkozik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest