A szegedi Grand Prix versenysorozaton a Duocor-Makói SVSE ifjúsági játékosai sikeresen szerepeltek és két bronzérmet is szereztek.

A helyi egyesületet négy fiatal versenyző képviselte a hétfordulós rapid, azaz 2 x 15 perces időbeosztású megmérettetésén, amelyet Szegeden rendeztek szeptember végén. A Grand Prix sakkverseny-sorozat második állomására 43 ifjúsági játékos nevezett Makóról, Orosházáról, Szarvasról és Szerbiából. A Duocor-Makói SVSE ifjú tehetségei ügyesen helytálltak a versengésben. – A Győri fivérek az utolsó forduló után a mezőny első felében végeztek. Bálint összesítésben 4 pontot szerezve a 12. helyen végzett, míg a 10 éven aluli fiúk kategóriájában bronzérmes lett. Gábor szintén 4 ponttal a 16. helyre futott be és ugyanebben a fiúk kategóriában követte testvérét a 4. helyen – avatott be Horváth Zsolt.

Szalai Anita a tíz év alatti lányok kategóriájában a 3. helyet szerezte meg

Az ügyvezető elnök hozzátette, további szép eredményekkel is büszkélkedhetnek. – Takács Tamás 4 ponttal a főtáblán a 15. helyen végzett. A 14 éven aluli fiúk kategóriában pedig a 7. helyet szerezte meg. Szalai Anita pedig, aki most először szerepelt élete első komolyabb ifjúsági versenyén, 3 pontot szerezve végül a 32. helyre érkezett meg. Ezzel sikerült elérni a 10 éven aluli lányok között a bronzérmet – tudtuk meg Horváth Zsolttól, aki elmondta, hogy rendkívül boldoggá teszi őket, hogy a fiataljaik a rendszeres edzéseknek köszönhetően egyre jobb teljesítményt nyújtanak az ifjúsági és felnőtt egyéni rapid sakkversenyeken, amiért elismerés illeti őket.

Borítókép: Középen Győri Bálint 10 éven aluli fiúk kategória 3. hely, mellette jobbra Győri Gábor 4. hely. (Forrás: Duocor-Makói SVSE Sakk Szakosztálya)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest