Mind kormányzati, mind helyi szinten voltak megegyezések a céggel, úgy tűnik, hogy ezek most felrúgásra kerültek. – mondta el Farkas Éva Erzsébet a mai sajtótájékoztatóján. Azt kérik a kormánytól, hogy vizsgálja meg, eleget tett-e a cég annak, amit a korábban megkapott állami támogatásért cserébe vállalt.

Mint korábban beszámoltunk róla, a makói Continental tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy 2021-ben eddig mintegy 90 munkavállalóját bocsátotta el, és még idén el fog további 140-et. Kiszivárgott információk szerint továbbá az is a terveik között van, hogy 2022-ben további mintegy 300 fős elbocsátás lesz.

Megengedhetetlen az a gyakorlat, ahogyan a makói Continental gyár az elbocsátásokkal kapcsolatban eljár, főleg annak tudatában, hogy a multicég a kormánytól és az önkormányzattól minden segítséget megkapott ahhoz, hogy megtartsa a munkahelyeket, és újakat is hozzon létre, fogalmazott erről a polgármester.

Emlékeztetett: a Continental 2016-ban, amikor mintegy 1 milliárd forint állami támogatást kapott kapacitásbővítésre, azt vállalta, hogy nem csak megtartja a munkavállalókat, hanem további 216 új munkahelyet is létesít.

– Mind kormányzati, mind helyi szinten voltak megegyezések a céggel, úgy tűnik, hogy ezek most felrúgásra kerültek. Ez tarthatatlan, nem tudom elfogadni.  – hangsúlyozta Farkas Éva Erzsébet. Hozzátette: olyan nagymértékben sérült a munkavállalók helyzete, amit már nem lehet szó nélkül hagyni.

A Makói Önkormányzat ezért a kormányhoz fordul, azt kéri, hogy vizsgálja meg a Continental működését, az állami támogatás felhasználását, teljesültek-e azok a vállalások, amelyet tettek a támogatáshoz kötődően.

A már biztosan bejelentett leépítések miatt pedig felvették a kapcsolatot a Kormányhivatallal, hogy az állásukat elvesztők valamilyen formában támogatásban, segítségben részesülhessenek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest