A kormány az adófizetők pénzéből bőkezűen támogatta a céget, és ezért csak annyit kért, hogy őrizzék meg a munkahelyeket. – mondta el a makói Fidesz elnöke. Ez utóbbiból azonban mára semmi nem lett, több száz fő elbocsátására készülnek.

Ma délelőtt sajtótájékoztatóval egybekötött gyárlátogatást tartottak a makói Continentalnál, amelyre a cég portálunkat nem hívta meg, ám mint értesültünk róla, ezen szó volt a tervezett elbocsátásokról is.

A cég 2021-ben eddig mintegy 90 munkavállalóját küldte el, és a tervek szerint idén decemberig további mintegy 140-et fog.

Az elbocsátásokkal kapcsolatosan kora délután Czirbus Gábor is sajtótájékoztatót tartott, amelyen hangsúlyozta, mélységesen felháborító és elszomorító, ami a gyárban történik az elmúlt egy évben, mint emlékeztetett rá, év elején munkabeszüntetést tartottak a dolgozók, utána pedig olyan híreket lehetett hallani, hogy a multicég olyan dolgozókat bocsát el, akik részt vettek a sztrájkban.

A mostani hírekre a makói Fidesz elnöke úgy reagált, ez a makóiak arculcsapása.

– A magyar és benne a makói adófizetők pénzéből tetemes támogatás jutott ide a céghez, a kormánynak pedig ezzel kapcsolatban egyetlen kérése volt, őrizzék meg, sőt, ha lehetséges hozzanak létre új munkahelyeket. Mára ebből semmi nem valósult meg, csak hogy az állami támogatást felvették, ami több mint 1 milliárd forintos összeg volt, és több száz munkavállalótól válik meg a cég. – mutatott rá Czirbus Gábor.

Mint mondta, a makói Fidesz ezért arra szólítja fel a cég vezetését, hogy ezt a helyzetet fordítsák vissza, a munkahelyek megtartására törekedjenek. A jelenlegi helyzetnél is rosszabb, hogy kiszivárgott információk szerint a következő évben a mostani elbocsátási hullám után további mintegy 300 fős leépítést terveznek, ami nagyon nagy érvágás lenne Makó városának, mondta el Czirbus Gábor.

– Bízom benne, hogy meg lehet menteni a munkahelyeket, és akkor az adófizetők elmondhatják, hogy nem volt hiábavaló a Continental fejlesztése, mert most úgy érezzük magunkat, hogy hiába támogatta a kormány a céget, mindazt amit ők vállaltak, azt nem teljesítették. – fogalmazott a sajtótájékoztatón a makói Fidesz elnöke.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest