A Duocor-Makói SVSE Sakk Szakosztálya az idei évadban is két csapattal képviselteti magát a megmérettetésen.

A Magyar Sakkszövetség több mint egyévnyi kihagyás után, október 10-én indította el újra a nemzeti csapatbajnoki rendszert. A helyi egyesület a korábbiakhoz hasonlóan, 2021-22-es szezonban is két csapatával nevezett a versengésre. Az egyes számú gárda változatlanul hazánk top tízében foglal helyet az első osztály szuperliga elnevezésű csoportjában, míg a kettes számú a második osztályban szerepel.

A szuperliga csoport első fordulójában idegenben mérkőztek meg a makóiak, ahol a Dunaharaszti MTK fogadta őket. Legutóbb 2019-ben találkozott egymással a két csapat és akkor a mieink tudtak győzedelmeskedni. – A mostani összecsapás kezdete is jól alakult a számunkra, hiszen Mihók Olivér, Kosic Dragan, Kovacevic Aleksandar és jómagam szám szerint négy döntetlennel megalapoztuk a mérkőzés hangulatát. Sajnálatosan a mérkőzés további szakaszában pontatlan lépéseket tettünk, ezért több partiban rosszabb állásba keveredtünk, ahonnan nem találtuk meg a kiutat, így végül öt játszmában alul maradtunk – értékelt Horváth Zsolt. A makói egyesület ügyvezető elnöke hozzátette, elismerésüket fejezik ki Szalai Kornél és Zentai Péter döntetlen eredményéhez és gratulálnak Tatár-Kis Szabolcs nemzetközi mester bravúros győzelméhez is.

A verseny végeredménye: 8-4 a Dunaharaszti MTK javára, így az első forduló után a Duocor-Makói SVSE Sakk Szakosztályának egyes számú gárdája a nyolcadik helyen várja a folytatást.

A második számú makói csapat szintén idegenben küzdött meg Félegyháza-Csongrád csapata ellen. – A mérkőzés elején két gyors döntetlennel indítottunk Restás Péter és Ifj Balázs Tibor játékának köszönhetően. Ezt követően több játszmában is a végsőkig küzdöttünk. Csikós Mihálynak, dr. Kovács Arthurnak, Szekeres Mihálynak és Takács Tamásnak sikerült a magabiztos fél pontokat begyűjteni és Balássy Gábor, Kópiás Ferenc, Gálfi Levente is a győzelemre tört – tudtuk meg Horváth Zsolttól.

A mérkőzés végére a makóiak második gárdája 6-6 arányú döntetlent állított be. Ezzel az eredménnyel az első forduló után a tízcsapatos csoport negyedik helyén állnak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest