Két magyar falus pályázaton is sikeresen szerepelt a közelmúltban a maroslelei önkormányzat.

Folyamatosan fejlődik Maroslele, köszönhető a kormányzati segítségeknek. A község a Magyar Falu Program keretében két újabb sikeres pályázatot is magáénak mondhat. Az út/híd, kerékpárforgalmi létesítmény építésére/felújítására kiírt pályázaton összesen 29 millió 463 ezer 599 forintot, míg az óvoda játszóudvara és közterületi játszótér fejlesztésére beadott pályázatával összesen 4 millió 839 ezer 245 forintot nyert.

Az út/híd, kerékpárforgalmi létesítmény építésére/felújítására kiírt pályázaton nyert összeget a Szegfű, Rózsa és Táncsics utcákra költik, míg az óvodai játszó udvara és közterületi játszótér fejlesztésére nyert összegből a Hősök terén épül játszótér.

– Ilyen és hasonló források, támogatások nélkül nem tudnánk biztosítani a település folyamatos fejlődését – közölte Drimba Tibor, Maroslele polgármestere.

Mint arról korábban beszámoltunk, Magyar Falu Program keretében a közelmúltan összesen 113 millió 990 ezer forintot nyertek a makói járás kistelepülései. Hol a temetőre, hol a plébániára, hol az óvodai játszóudvarra, hol pedig kommunális eszközök vásárlására költhetik el a pénzt.

24,53 millió forintot nyert az apátfalvi a Szent Mihály Plébánia, egyházi közösségi tér fejlesztésére. Csanádalberti 14,97 millióból, Földeák 14,89 millióból, Nagylak 13,33 millióból vásárolhat kommunális eszközöket. Földeák 4,81 millióból, Kiszombor 4,97 millióból, Kövegy 2,2 millióból, fejlesztheti a Magyar Falu Program segítségével óvodai játszóudvarait/közterületi játszótereit.

A Magyar Falu Programban az indítása óta eltelt közel három esztendő alatt valamivel több mint 220 milliárd forint értékben valósultak meg projektek az országba egész területén, melyek mind-mind a helyben lakók életminőségének javítását szolgálják.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest