A moldáv férfi egy osztrák honosságú autóban szállított kilenc szír állampolgárt, amikor megállították a magyar rendőrök rendőrök. Fotó: police.hu.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte az ügy vizsgálatát azzal a moldáv állampolgárral szemben, aki illegális migránsokat akart Nyugat-Európa területére szállítani.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság beavatkozó munkatársai január 10-én 2 óra 55 perckor Domaszék belterületén az 55-ös számú főúton, ellenőriztek egy osztrák honosságú gépkocsit. Az autóban a sofőrön kívül még kilenc, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a feltételezett elkövetőt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A nyomozók kezdeményezték letartóztatását, amelyet a Szegedi Járásbíróság elrendelt.

Az eljárás vizsgálati szakaszában a gyanúsítottól – a bűncselekményből eredő vagyon visszaszerzés érdekében – lefoglaltak több ezer Eurót és mobiltelefont.  

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait megküldték az ügyészségnek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest