A Demokratikus Koalíció országgyűlési frakcióvezető-helyettese nyílt levélben üzent az MMM miniszterelnök-jelöltjének, fejezze be hazug gyűlöletkampányát, amivel alapjaiban veri szét az ellenzéki összefogást.

Vadai Ágnes közösségi oldalán úgy fogalmazott, összeszorított szájjal hallgatta az elmúlt napokban azt a sok mindent, amit sokszor és sok helyen nyilatkozott Márki-Zay. Fegyelmezett, az összefogás iránt maximálisan elkötelezett baloldali politikusként egy ideig csöndben maradt, ám odáig fajult az MMM miniszterelnök-jelöltjének gyűlöletkampánya, hogy meg kellett szólalnia.

Nyílt levelében felidézte: Dunakeszin azzal szólította meg egy házaspár kedden, hogy „jöttünk mi, hazaárulók szavazni”.

Érted? A mi szavazóink, az ellenzék és az általad is támogatott jelöltek szavazói. – tette hozzá Vadai Ágnes, a következő felsorolást intézve az MMM-es miniszterelnök-jelölthöz:

„Arról nyilatkozol, hogy Dobrev Klára gyűlöletkampányt folytat ellened. Mit, Péter? Gyűlöletkampányt? Átgondolod te egyáltalán, amit mondasz?”

„Azt állítja egyik társad, persze nagy nyilvánosság előtt, hogy van DK-s alapszervezet, amelyik melletted áll. Péter! Nincs ilyen szervezet!”

„Az állítod, hogy a családodat támadja a DK. Ki, Péter? Megmondom én: közülünk senki!”

„Azt állítod, hogy a Fidesz Klára mellett mozgósít. Péter! Klára mellett? A lelked mélyén te is tudod, hogy egészen más a helyzet.”

„Azt állítod, hogy csak te jelented a reményt. Nem, Péter! A reményt az ellenzéki összefogásra szavazó sok magyar jelenti.”

„Feszül szét az együttműködés a szavaid miatt. És nem az eltérő programok miatt, hanem mert ütsz-vágsz mindenkit, aki nem téged támogat ebben az amúgy nagyon szépnek és nemesnek indult előválasztási versenyben.”

Azzal szemben, amit Márki-Zay Péter állít, hogy a kormányoldal számára Dobrev Klára főnyeremény, Vadai Ágnes szerint „láthatóan” a hódmezővásárhelyi polgármester lenne a Fidesz-KDNP számára a főnyeremény.

Bántasz ellenzéki szavazót, azt mondod, hogy árulják a hazát, közben rombolod a szövetséget. Olyanokat állítasz, ami nincs vagy nem igaz. Kifordultál magadból. És nem tudom, hogy miért. – fogalmazott a DK-s politikus.

Vadai Ágnes hozzátette, „egy politikus sorsa sem lehet fontosabb a haza sorsánál”, és szerinte tizenkét év után először van remény, hogy a balliberális pártok és a civilek közösen új hazát építsenek.

Kérlek, hogy ne vedd el ezt a reményt a változást akaró magyaroktól. Még nincs késő, hogy visszatérj arra az útra, amely elvezet közös sikerünkhöz. Ha folytatod, lehet, hogy nyersz egy pillanatot, de elveszíted közös győzelmünk lehetőségét. És lehet, hogy a sors ezt megbocsátja neked, de mi, ellenzéki szavazók nem fogjuk. – üzente Márki-Zaynak a közösségi oldalán megjelentetett nyílt levélben a DK frakcióvezető-helyettese.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest