42 perces városnéző körúttal várja a makóiakat és a városba érkezőket Kiss Attila, akit számos rendhagyó kéréssel is megkerestek már az elmúlt közel fél évben, amióta Makó – és a térség – utcáit, illetve útjait járja a kisvonat.

Tavaly novemberben vásárolták meg a kisvonatot, és bíztak benne, hogy karácsonyra már ki is tudnak jönni, ám a pandémia miatt akkor nem volt lehetőség, így végül a város születésnapján, májusban indulhatott útjára a vonat, mint új turisztikai szolgáltatás.

– A májusi indulás robbanásszerű volt! Nagyon örülök annak, ahogy fogadta Makó lakossága, és ahogyan az idő érkező turisták is ezt kezelték, várakozáson felül, tényleg nagyon boldog vagyok! – osztotta meg örömét a Makó Híradóval a vállalkozó.

Elmondta, 42 perces városnéző programmal várják az érdeklődőket, amely során érintik a Makovecz épületeket, Makó látványosságait, mindezt történelmi szöveggel és Szentpéteri Csilla, Makó szülöttjének zenéjével színesítve.

– A tapasztalatok után azt merem mondani, hogy akik ide látogattak, nemhogy csak megtapsolták a vonatot, hanem azt mondták, az ország egyik legjobb szövegével és legjobb idejével rendelkezünk, ugyanis 12 kilométer és 42 perc, amit adunk – hangsúlyozta Kiss Attila, akitől megtudtuk, a hétvégi látogatók mellett havonta 50-60 csoportot is fogadnak.

Az elmúlt közel fél évben ráadásul lánybúcsú, babazsúr és lakodalom miatt is keresték már Kiss Attilát, aki nemcsak Makót, hanem a környező településeket is járja, például Királyhegyest és Kiszombort, de a makói hajós csapattal is szoros együttműködést ápol, akiket Apátfalvára visz ki.

A vállalkozó rámutatott, a Kalandparttal is együtt dolgozik, a makói szállásadókkal pedig kölcsönösen segítik egymást, a vendégeik számára 20%-os kedvezményt biztosít.

– Nagyon sok vendéglátó, szállásadó él ezzel,  de talán akit igazán kiemelnék, az a Glorius, nagy létszámmal és heti rendszerességgel van munkakapcsolatunk – árulta el.

Kiss Attila érdeklődésünkre elmondta továbbá, hogy október utolsó hétvégéjéig közlekedik a kisvonat, de felkérésre bármikor kijönnek, illetve készülnek a decemberi hónapra is, amikor – ha a járványhelyzet lehetővé teszi – kidíszítve, krampuszokkal, Mikulással, forralt borral és sok kedvességgel végig kint lesznek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest