Bejött a személy ismeret, a garázsfeltörők 48 órán belül meglettek, és az is, aki BMW abroncsokat átvette tőlük és eladta..

A rendőrségre még október 9-én délelőtt érkezett bejelentés, hogy egy szegedi, alsóvárosi társasház belső udvari garázsából ismeretlenek egy komplett, felnire szerelt BMW gumiabroncsokat vittek el, mintegy negyedmillió forint értékben.  

A körzeti megbízottak – a hely és személyismeretükre hagyatkozva – egy fiatal párost kezdtek keresni, akik a bűncselekmény elkövetésével összefüggésben hozhatók.

Az egyenruhások a 17 éves fiút és 18 éves barátnőjét másnap az éjjeli órákban igazoltatták a Szegeden a Faragó utcában. A két fiatal igazoltatásuk során elismerték, hogy ők vitték el a keresett autógumikat.

A feltételezett elkövetőket a rendőrkapitányságra előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A rendőröknek sikerült továbbá megállapítani annak a 47 éves férfinak a személyazonosságát is, aki az autógumikat a tolvajoktól átvette, majd azokat tovább értékesítette.

Az ellopott tárgyakat a nyomozók lefoglalták, majd azt visszaadták tulajdonosának.

A páros ellen üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, míg a 47 éves férfival szemben pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest