A makói Galamb József mezőgazdasági iskola tanulói Jánoshalmán a XXXI. Dr. Szabó Gusztáv országos gépész szakmai vetélkedő két napos döntőjében a 2. helyezést érték el.

Horváth Zoltán igazgatótól megtudtuk, hogy már régóta szervezik meg ezt a versenyt, ahová az ország mezőgazdasági gépészetet oktató iskolái neveznek.

Hagyományosan a 11. és 12. osztályosok írják meg a döntőt megelőző iskolai fordulón a teszteket, és a legjobb 3 tanulóból álló iskolai csapatok jutnak az országos döntőbe. Idén hét intézményből érkeztek a diákok.

Az igazgató arról is tájékoztatott minket, hogy nem csak több szakaszból, fordulóból álló elméleti kérdések, hanem gyakorlati feladatok is voltak. Többek között traktoros ügyességi feladványok, fémmegmunkálás, traktor-munkagép kapcsolat létesítése stb.

A döntő során 9 fordulóból álló kérdések, feladatok voltak, és ehhez számolták hozzá a gyakorlati részt, így összesen 200 pontot lehetett elérni.

Horváth Zoltán kiemelte, hogy az iskola tanulói mindig hasonló eredményeket szoktak hozni más országos szakmai versenyekről is. Szerinte az elsőtől az ötödik helyezésig nem nagyon lehet különbséget tenni szakmai tudás szerint.

„Elvárt és megszokott eredmény a Galamb iskola tanulóitól”

fogalmazott az igazgató.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest