Apátfalva, Csanádalberti, Földeák, Maroslele, Nagylak, Kiszombor és Kövegy a nyertesek. A képen az apátfalvi Szent Mihály templom és az előtte álló kereszt.

A Magyar Falu Program keretében összesen 113 millió 990 ezer forintot nyertek az érintett települések. Hol a temetőre, hol a plébániára, hol az óvodai játszóudvarra, hol pedig kommunális eszközök vásárlására költhetik el a pénzt.

24,53 millió forintot nyert az apátfalvi a Szent Mihály Plébánia, egyházi közösségi tér fejlesztésére. Csanádalberti 14,97 millióból, Földeák 14,89 millióból, Nagylak 13,33 millióból vásárolhat kommunális eszközöket. Maroslele 29,46 millió forintot fordíthat út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építésére. Földeák 4,81 millióból, Kiszombor 4,97 millióból, Kövegy 2,2 millióból, Maroslele pedig 4,83 millió forintból fejlesztheti a Magyar Falu Program segítségével óvodai játszóudvarait/közterületi játszótereit.

A Magyar Falu Programban eddig, az eltelt közel három esztendő alatt valamivel több mint 220 milliárd forint értékben valósultak meg projektek az országba egész területén, melyek mind-mind a helyben lakók életminőségének javítását szolgálják.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest