A földeáki ovisoknak vidám ősz, családi hacacárét, míg a királyhegyesi ovisoknak kisvonatozást szerveztek a napokban az óvodák.

Nem csak az időseket köszöntötték műsorral a makói járás kistelepülésein az Idősek Világnapja alkalmából a közelmúltban, de legkisebbeknek is rendeztek vidám programokat Földeákon és Királyhegyesen. A Gyermekmosoly óvodában az odajáró gyerekek és szüleik vettek részt az őszi hacacáréban, míg a Napsugár óvodába járó gyerekek vonatra ülve járták végig Királyhegyest.

A földeáki Gyermekmosoly óvodánkban rendezett “Őszi hacacáré” című családi napon nem csak a vidámságé, de a nevetésé és a különböző érdekesebbnél érdekesebb versenyeké volt a főszerep.

A szülők és gyermekek valamint az óvoda kapcsolatának erősítése céljából megrendezett programon – a járványügyi helyzet miatt – sajnos csak a szülők (és csemetéik) vehettek részt, a kicsik nagyszüleit, testvéreit ezúttal nem engedték be.

Ezzel együtt mindenki örült, hogy hosszú idő után egyáltalán sor kerülhetett erre a napra! A támogatóknak, szervezőknek, az óvodában dolgozóknak, Gilinger Istvánné Bakos Ágnes intézményvezető kitettek magukért, Ács Tamás a sétakocsikázás lehetőségét biztosította, míg Csikota József karnagy a Makói Magán Művészeti és Zeneiskola igazgatója vezényelte a fúvószenekart, teremtve ezzel még jobb hangulatot.

Fotó: Csáki Dominik

A gyerekek számos vidám feladatot teljesíthettek, így volt tökcipelés, falevél madzaggal való felgombolyítása, labdadobás, gyerekcipelési verseny apukáknak és anyukáknak, „bolyongás a szalmabála labirintusban, játéktalicska tolás, tök gurigatás és négykézlábas gyermekcipelési verseny is (saját gyerekkel).

A királyhegyesi Napsugár Óvoda ovisainak egy teljesen más élményt jelentő programot szerveztek, ugyanis a faluba látogatott pénteken a makói kisvonat, hogy a gyerekek azzal járják végig a falut, a helybéli idősek és fiatalok nagy csodálkozására hiszen a faluban eddig nem járt vonat, hiszen a legközelebbi megálló Apátfalván van. Igaz a kisvonatnak nem kell sín, csak út, az meg ugye azért a faluban is van.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest