Két keréken járták be az Igazgyöngyök útját, Panyor Krisztina és Viola is aranyat szerzett Szőregen, a pásztorok világát tárja a szemünk elé Nagy Gábor, Két embercsempészt és 20 illegális migránst fogtak a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei.

Kerékpáros hétvégi élményprogramot szervezett a Szent István Király Plébánia az érdeklődő fiataloknak és családoknak. A Makó vallási, kulturális és épített örökségét bemutató turisztikai útvonal 13 állomásán számos új felfedezést is tettek a résztvevők.

Előző hétvégén rendezték meg a 2. Szőregi RUNösvény Terepfutó versenyt, ahol a női mezőnyben mindkét távon makói győzelem született: a közel 6 kilométeres távon Panyor Krisztina, a rövidebb, 3 kilométeres távon pedig lánya, Gera-Panyor Viola szerezte meg az első helyet.

Különleges utazásra hív Nagy Gábor, akinek kameráján keresztül bárki betekinthet a pásztorok mindennapjaiba, sokak által ismeretlen világába. A néprajzkutató muzeológus, fotográfus megkeresésünkre most a Makó Híradón is bemutatja nyolc fotóját, amelyeket az alkotó kommentárával tekinthetnek meg olvasóink.

Csongrád-Csanád megyében egy moldáv és egy ukrán állampolgár ellen indul büntetőeljárás, mert a gyanú szerint 20 illegális migránst próbáltak meg jogellenesen Magyarország területére szállítani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest