Csongrád-Csanád megyében egy moldáv és egy ukrán állampolgár ellen indul büntetőeljárás, mert a gyanú szerint 20 illegális migránst próbáltak meg jogellenesen Magyarország területére szállítani.

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. október 8-án 21 óra 45 perckor Szeged belterületén vontak ellenőrzés alá egy cseh honosságú lakóautót, amit egy 19 éves moldáv férfi vezetett, míg mellette egy szintén 19 éves ukrán férfi tartózkodott.

Az autóban rajtuk kívül 20 illegális migráns tartózkodott, akik szomáliai, szudáni, etióp, kameruni, nigériai, szír illetve jemeni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a két 19 éves férfit előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Forrás: police.hu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest