Kilencedik alkalommal rendezték meg az Országos Határrendészeti Járőrversenyt. A rajthoz álló tizennyolc csapat közül a második legjobbnak a Csongrád-Csanád megyeiek bizonyultak, a csapat egyik tagja Nagylakon, a másik Kiszomboron szolgál. A képen a Csongrád-Csanád megyei csapat tagjai: Fotó: police.hu.

Tíz megyei kapitányság és a Készenléti Rendőrség négy csapata, valamint a határrendészeti szakos hallgatók csapatai indultak az orosházi volt határőrségi laktanyában rendezett országos versenyen, melyet a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szervezett. A résztvevő, háromfős csapatoknak nyolc állomás feladataival kell megbirkózniuk.

Olyan feladatokkal, melyekkel a mindennapi szolgálatuk során is találkoznak. A verseny egy száz pontos elméleti feladatlappal kezdődött számukra majd a lövészet, a taktikai házban bujkáló határsértők elfogása, okmány felismerés, elsősegély nyújtás, gépjármű vezetési pálya, KRESZ-teszt várt a résztvevőkre.

Az összesített pontszámok és időeredmények alapján az országos versenyt a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémia, Járőrképző Tagozat, Szeged csapata nyerte. Második lett a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság hármasa. A csapat tagjai: Gerendeli Zoltán rendőr főtörzsőrmester Szeged Határrendészeti Kirendeltség; Csókás Zoltán rendőr zászlós Nagylak Határrendészeti Kirendeltség; Kincses Péter rendőr törzszászlós Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség. Kísérőjük Papp László rendőr őrnagy volt.. A harmadik helyen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei végeztek.
A Készenléti Rendőrség legeredményesebb csapatának odaítélt különdíjat a XXV. Határvadász Bevetési Osztály Szeged I. csapata nyerte.
A váratlan helyzetekben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság hármasa nyújtotta a legjobb teljesítményt, ezért ők is különdíjat vehettek át.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest