A tervek szerint év végére készül el, közvetlen a Zengő Óvoda megújult épülete mellett.

Egy TOP-os pályázaton nyerte a maroslelei önkormányzat azt a 132 millió forintot, melyből egy teljesen új bölcsődét építhet az Árpád utcán, a Maroslelei Zengő Óvoda mellett. (Ez utóbbi épülete felújítására és energetikai korszerűsítésére 33 millió forintot fordítottak.)

Az épület alapkövét még április 16-án tette le Lázár János országgyűlési képviselő, Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat elnöke és Drimba Tibor polgármester.

A kivitelező nem tétlenkedett, május közepére teljesen elkészült az épület alapozásával.

Maroslele az egyetlen egyébként a makói járás települései közül, melyen gyarapszik a lélekszám, köszönhetően a betelepülőnek, illetve a gyermekvállalási kedvnek. Ezeknek hála a községben évente átlagosan mintegy húsz kisbaba születik, az édesanyák pedig minél hamarabb szeretnének visszatérni munkába. Ezt segíti majd, hogy helyben lesz a bölcsőde. Nemrégiben írtuk meg, hogy a községben jelenleg 17 várandós kismama, 24 csecsemő, 45, 1-3 év közötti kisgyerek és 87, óvodás korú, azaz a 3-6 év közötti kisfiú és kislány él.

A marosleleiek tudják, de a máshol élők nem biztos, azt az érdekességet, hogy a maroslelei Árpád utca a helyi gyermekintézmények központi tengelye, hiszen itt működik a helyi általános iskola is, igaz az utca főtér felőli végén.

Szintén a gyerekek számára épülhet majd, de állami beruházásként a tornacsarnok a Maroslelei Általános Iskola udvarán. Bár az épületre már régóta várnak a helybéliek, a kész terveket az uniós energetikai előírások szigorodása miatt újra kellett tervezni. Ezen már túl vannak, s a közbeszerzés is lezajlott, igaz az öt pályázó közül még nem választották ki a győztest. Ha ez – várhatóan október végén – megtörténik, akkor akár már novemberben megkezdődhet az építkezés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest