Dr. Pénzes Erzsébet rendelőjére rá sem lehet ismerni. Főleg belülről nem, olyan alapos modernizáción esett át. A Makói úti felújítása is naprenden, arra 40 milliót nyertek.

A Vásárhelyi 12. alatti orvosi rendelő felújítására 28 millió 376 ezer 238 forintot nyert a földeáki önkormányzat, ebből újult meg az épület a tetőszerkezete, hőszigetelték a falakat, kicserélték a nyílászárókat, valamint korszerűsítették a fűtést is — köszönhetően a Magyar Falu Pályázatnak. Munkálatok júliusban kezdődtek, s a rendelőfelújítás máris befejeződött.

Dr Pénzes Erzsébet háziorvos (és természetesen a betegei) már vissza is kapták felújított szolgálati helyét, ahol immáron teljesen megújult környezetben folytathatja a betegellátást. A váróterem, az orvos-írnoki, illetve az orvosi szoba is teljesem megújult. A nyílászárók cseréje és a fűtés korszerűsítése mellett teljesen megújult a vizesblokk, mely immár alkalmassá vált az a mozgáskorlátozott által való használatra is.

A rendelőn nem csak kicserélték a tetőszerkezetet, de a bejárati ajtó fölé is került egy tetőfedés.

Az önkormányzat pályázni kíván a továbbiakban épület külső hőszigetelésére és a hozzá kapcsolódó szolgálati lakás felújítására is.

Az ezt célzó pályázatot ugyan Földeák az idén is beadta, de az – forráshiány miatt – végül nem nyert támogatást.

A másik háziorvosi rendelő felújítására 40 milliót nyertek

Nem csak a Vásárhelyi út 12.szám alatti, de Makói út 46. szám alatt működő orvosi rendelő felújítására is nyert a földeáki önkormányzat pályázatával összesen 39 millió 995 ezer forintot , így ebből és 2 millió 105 ezer forint (5 százalékos) önerőből ez is áteshet a felújításon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest