Az Országos Könyvtári Napok egyik programjaként olvasásnépszerűsítő versenyhez is terveztek plakátot, a lelei nyolcadikosok. Apátfalván is érdekes programok zajlanak.

Hétfőn kezdődött az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozata, melyben a maroslelei és az apátfalvi könyvtárban is számos érdekes programmal várják az érdeklődőket

Maroslelén hétfőn előbb a Maroslelei Általános Iskola 5. osztálya látogatott el a helyi bibliotékába, ahol mókás feladatokkal, kvíz kérdésekkel tesztelték tudásukat, felmérve, milyen könyvtáros válna belőlük. Köszönjük szépen aktív részvételüket! A gyerekek a lelei könyvtárosok által készített és a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár által biztosított ajándékkal kedveskedtek minden résztvevőnek. A 8. osztályosok már olvasásnépszerűsítő versenyhez terveztek plakátot, online kézműves foglalkozáson vette részt, sőt még ebédet is „szállítottak” híres magyar íróinknak, költőinknek (mint a könyvtárosok a gyerekeknek a járványhelyzet idején). Lévén a gyerekek megismerkedtek azzal, hogy hogyan és mit is dolgoznak a könyvtárosok, s mit is csináltak a koronavírus járvány eddigi három hulláma (azaz a könyvtárbezárás idején).

Ma már a helyismerettel foglalkoznak az érdeklődőt, akik nem csak a felszínesnél jóval mélyebben ismerik meg a községet, de a helyi kötődésbe, a hagyományok ápolásába is betekintést nyerhetnek.

A mai program is különleges: közösségfejlesztés négylábúakkal, kutyák az emberek szolgálatában címmel kezdődött a tematikus program, míg csütörtökön a Játékba szőtt mese, hogy mire jó a közös mesélés címmel rendeznek programot.

Pénteken pedig a rejtélyes: Nyomozás a könyvtárban, a nyomok a könyvtárba vezetnek rendezvény várja – a elsősorban a gyerekeket.

Apátfalván a könyvtárban hétfőn a lelki egészséget segítő könyvekből nyílt kiállítás, ma délelőtt 10-kor kezdődött a baba-mama torna Tariné Tóth Hajnalka vezetésével.

Szerdán délelőtt 10-kor az általános iskolásoknak kezdődik történelmi vetélkedő, csütörtökön 2-kor a Generációk fotópályázat alkotásaiból nyílik kiállítás, pénteken 2-től azonban az érdeklődők kimozdulnak a könyvtár fala közül, hiszen akkor indul a helyi nevezetességeket felkereső helytörténeti séta.

Jövő szerdán, azaz október 13-án 11 órakor pedig Tóth Péter Lóránd versvándor tart előadást a könyvtárban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest