Emiatt újították fel 15 hónap alatt, s avatták fel szombaton az apátfalvi Egressy-kúriát.

Az Alba Növszer Kft., a Torda szeletet fogják az apátfalvi Egressy-kúria épülete mögött építendő hűtőházban és csomagolóüzemben csomagolni és raktározni a jövőben. Miután az egykori cserép- és téglagyáros dinasztia kúriája avatójáról szombaton beszámolunk, több olvasónk is érdeklődött, hogy tulajdonképpen mi is az a Torda szelet.

Ilyen lett a kúria, a felújítás után

– A Torda szelet nem rendkívüli dolog. Ezzel azoknak az ásványi anyagoknak a hiányát pótoljuk a fogyasztók szervezettében, melyek a modern gazdálkodás keretei között termelt nagyüzemi élelmiszerekben nem tudnak előfordulni – mondta érdeklődésünkre az apátfalvi Kucsora István agrármérnök, a szelet megalkotja. Hozzátette: – Ennek nagyon hosszú, szerteágazó, a szakmában gyökerező oka van. A Torda szelet újdonsága az a kémiai szerkezet, amellyel ezeket az ásványi anyagokat mi a fogyasztó szervezetének átadjuk. A fogyasztó szervezete ezt nagyon magas hatékonysággal kikódolja, s magáévá teszi.

De hallgassa meg őt magát részletesen az eszenciális élelmiszerről, azaz a Sportszelet méretű Torda szeletről, s az abban rejlő, s sejteken beüli energiaátvitelben szerepet játszó adenozin-trifoszfátról valamint a magyarokat a legenda szerint megosztó turáni átokról:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest