Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a szerb férfinak, aki 19 illegális határátlépőt zsúfolt be egy gépkocsiba, majd Ausztria irányába indult.

A megalapozott gyanú szerint a férfi szombat délelőtt, a szerb-magyar zöldhatáron illegálisan átkísért 19 személyt vett fel a gépkocsijába Kelebia magasságában. A rendőrök észlelték mindezt, és követték a férfit, aki ezt látva az erdőbe hajtott, a gépkocsiból kiszállt, majd elszaladt. A rendőrök mintegy 3 órás kutatást és üldözést követően elfogták a férfit Domaszék magasságában.

A gyanúsított az illegális határátlépőkkel Nyugat-Európába indult az ismeretlen megbízójától kapott utasításoknak megfelelően. A járműbe zsúfolódott 19 fő magát szír állampolgárnak vallotta, azonban sem személyazonosságukat, sem Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően tanúsítani nem tudták.

A minősített embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítványáról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a ma dönt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest