Szeptember elsejével foglalta el szolgálati helyét a Makó-Újvárosi Református Egyházközségben Stefán Zoltán református lelkész.

– Örömmel és megtiszteltetéssel fogadtam el a makói városi református egyházközség meghívását a lelkészi státusz betöltésére nézve. Nagyon nagy szeretetben fogadtak, mind intézményvezető asszony, mind a pedagógusok, gyülekezeti tagok, a presbitérium tagjai, és azt mondhatom, hogy általánosságban a makói emberek. Akikkel eddig találkoztam, végtelenül kedvesek, nagyon közvetlenek és segítőkészek – árulta el portálunknak Stefán Zoltán.

A református lelkész korábban – 2018-tól egészen most szeptemberig – a Székkutasi Református Egyházközségben végzett szolgálatot, jelenleg a makói egyházközség mellett Magyarcsanádon és Földeákon is szolgál.

– Mivel most még a költözés káoszában küzdök a családommal együtt, minden új, mindent meg kell szoknunk, ismernünk, de örülök annak, hogy valóban egy Isten útján járó közösséget ismerhettem meg – fogalmazott a lelkész, aki célkitűzéseit is megosztotta.

– Mindenképpen szeretném a lelki élet tekintetében azt, hogy erősödjön ez a közösség, hogy Isten igéjét a mindennapok valóságában is megélhesse, mind pedagógus, mind szülő, nagyszülő, gyermek és mindannyian, hiszen ezért lettünk valahol megteremtve, hogy Isten dicsőségét képviseljük ebben a világban! – hangsúlyozta Stefán Zoltán.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest