Az őszi természet témájával hirdetett családi délelőttöt a makói bibliotékában. Az Országos Könyvtári Napok keretében meghirdetett alkalom középpontjában a sünök álltak; labirintus játék, ügyességi és kreatív feladatok, színházi előadás várt rajtuk keresztül kicsiket és nagyokat egyaránt.

16 esztendős az Országos Könyvtári Napok eseménye, amely a bibliotékák sokszínűségére és jelentőségére kívánja felhívni a figyelmet. Az ország legtöbb településén megrendezésre kerülő programsorozat minden korosztály érdeklődésére épít hat témakörben: a mentális egészség, a személyes kapcsolatok, a múltidézés, a tudásátadás, a járványhelyzet és a természettel való egyensúly területén. Ezek mindegyikben hirdetett a helyi könyvtár is több alkalmat. – A kezdetek óta bekapcsolódunk ebbe a lehetőségbe, amely az olvasás népszerűsítését, a könyvtárak sokoldalúságát és társadalmi szerepvállalását népszerűsíti – avatott be Galamb Katalin. A József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatóhelyettesétől megtudtuk, a makóiak nagyon lelkesek mind a kölcsönzés, mind a rendezvények látogatásának terén, utóbbiakkal sikerült aktívan bekapcsolódniuk a város életébe is.

Október 2-án a családokat várták egy őszi hangulatú családi délelőttre, amelynek főszereplői a sünök voltak. – Igyekeztünk az idősebb és a fiatalabb generációt is megszólítani ezen a hagyományos eseményen a mindenki által kedvelt állaton keresztül. Öt állomást találtunk ki, amely egymástól függetlenül is látogathatók. A remek közösségi élmény mellett, nagyon sok ismeret is szerezhető a sünikről és mindennapjaikról – tájékoztatott a szervező.

Benkéné Sándor Barbara elmondta, a feladatok van olyan is, amely a könyvtár új szolgáltatását, az online folyóirat olvasást népszerűsíti.  Emellett labirintusjáték, kutató feladványok, ügyességi játékok és kreatív munkák is várták a résztvevőket. A lebonyolításban segítettek iskolai közösségi szolgálatot teljesítő fiatalok is, akikkel lehetett ajtódíszeket, képkeretet és könyvjelzőt is készíteni, illetve zárásként mindenki egy papírszínházi produkciót tekinthetett meg.

Az OKN napok eseményei a következő héten is folytatódnak majd előadásokkal, könyvbemutatókkal, játékos barangolással, diafilmvetítéssel és az idei esztendőben több online tartalommal is. Azok számára is érdekes lehet októberben a könyvtárba látogatniuk, akiknek könyvtartozásuk van: a megbocsátás hónapjában most mentesülnek a késedelmi díj megfizetése alól.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest