A Nyolc Boldogság közösség szervezésében, 12. alkalommal került sor a Kis Szent Teréz napra Makó-Újvároson. A Szent László Király templom Rózsaeső imanapja énekléssel, imádságokkal, tanítással és tanúságtételekkel zajlott. A jelenlévők ezúttal is írhattak levelet a karmelita szerzetesnek a záró szentmise előtt.

A nemzetközi kezdeményezésnek 12 esztendős hagyománya van a városban; az egykor Újvároson szolgáló Varga Attila atya szorgalmazta a megvalósítását. A lelki programsorozat valódi szervezőerővé vált azóta; nem csak Makóról, de a környező településekről is sokan ellátogatnak azért, hogy Lisieux-i Szent Teréz közbenjárását kérjék ügyeikhez. A fiatalon elhunyt egyházdoktor a virágárusok védője is, a rózsákat az ő jelképeinek tartják. Ünnepnapja október 1-jén van; az alkalomra mindig virágba borul a Szent László Király templom.

A Rózsaeső imaalkalom a Nyolc Boldogság nevű katolikus karizmatikus közösségből indult el és terjedt el az egész világon. A szervezet a belső imát, az evangelizációt, a szegények megsegítését és az egység keresését tűzte ki céljául. A csoport két tagja adott az októberi délelőttön tanítást a jelenlévőknek, „minden forrásom belőled fakad” címmel. Nikovics Krisztina szerzetesnővér Teréz egyszerűségét emelte ki előadásában, felidézve a szent életének egy-egy eseményét, és az azokhoz kapcsolódó személyes gondolatokat. Takács-Hornung Mária közösségi tag pedig saját tanúságtételét osztotta meg a jelenlévőkkel, akik az éneklésben és az imádságokban kapcsolódtak össze.

A kis utak, kis dolgok szentjének is tartott Kis Szent Teréznek ezúttal is lehetett levelet írni, és benne a kérést Istenre bízni. Az üzenetíró egyben a címzett is, aki a következő év szeptemberében kapja meg a leírtakat postán. A meghallgatott vagy megoldódott nehéz helyzetek lesznek a következő ünnep egyéni vallomásai. Ezek elhangzása után a szentmisét és szentségimádást követően, záró áldással fejeződött be az egész napos lelki program.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest