Nyugtalanítja a lakosokat, hogy az önkormányzat nem ad tájékoztatást, a polgármester testületi ülésen ismerte el, hogy több mint 70 fertőzöttről tudnak, de a szám ennél jóval magasabb is lehet.

Nagy mértékben megemelkedhetett a koronavírus fertőzöttek száma az utóbbi hetekben Csanádpalotán, a lakosság pedig egyre jobban aggódik, erről számoltak be portálunknak a helybeliek. Nemrég egy testületi ülésen is szóba került a helyzet, önkormányzati képviselő megpróbált tájékoztatást kérni a polgármestertől, ám kevés sikerrel járt, biztosat azóta sem tudnak.

Kovács Gábor többek között arra is felhívta a figyelmet, hogy az önkormányzat által fenntartott idősek otthonából több gondozott is kijár, miközben mindenki tudja, hogy ez a korosztály a legveszélyeztettebb. Debreczeni István az ülésen elismerte, hogy több mint 70 fertőzöttről tudnak, mondta el portálunknak Kovács Gábor. A koronavírus fertőzöttek száma azonban ennél jóval nagyobb is lehet.

Ezzel kapcsolatos kérdéseinket még péntek reggel elküldtük Csanádpalota polgármesterének, azonban választ nem kaptunk tőle. Többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy igaz-e az a hír, hogy az önkormányzati dolgozókat is érintettek voltak már a szeptember 18.-án megrendezett családi nap előtt, és ők részt vettek-e a rendezvényen vagy annak szervezésében?

Megkérdeztük azt is, hogy pontosan hány koronavírusfertőzött lakosról tud az önkormányzat, illetve terveznek-e esetleg soron kívüli fertőtlenítést az önkormányzati intézményekben, vagy éppen a lakosság által rendszeresen használt közterületeken, mint például a játszóterek?

Az intézkedések és az önkormányzati tájékoztatás azért is rendkívül fontos lenne, mert mint korábban beszámoltunk róla, az egész térségben az országos átlag alatt van az oltottsági arány, Csanádpalota pedig még ennél is jobban, augusztus közepén itt mindössze a lakosság 48 százalékának volt védettsége a koronavírus ellen, és ez a szám azóta nagymértékben nem változott.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest