Botlik Anita képviselői indítványát egyhangúan szavazta meg a testület a legutóbbi ülésén.

2019 végén változott meg a makói Erdei Ferenc tér neve Aradi térré, ezzel együtt az itt lévő sportkomplexumot is így emlegették legtöbben. Épp itt volt azonban az ideje annak, hogy a Makó FC otthona egy rendes, saját nevet kaphasson.

Erre irányult a legutóbbi testületi ülésen Botlik Anita indítványa, amely alapján arról szavaztak a képviselők, hogy a továbbiakban Makó Arénának hívják a sportkomplexumot. A csapat már a tavalyi évben is kiválóan szerepelt a Megye I. osztályban, ezt a formát pedig eddig sikeresen átmentette az NBIII.-ba is, ahol kilenc forduló után, zsinórban nyolc győzelemmel vezeti a tabellát.

Ahogyan az önkormányzati képviselő az indítványban is írja, az egy osztállyal feljebb lépés azt is jelenti egyben, hogy az ország számos pontjáról érkeznek csapatok és velük szurkolók Makóra, akik aztán a város hírnevét öregbítve térhetnek haza.

Arról nem is beszélve, hogy a sportkomplexum néhány évvel ezelőtt egy hatalmas felújításon esett ár, aminek köszönhetően a körülmények is sokkal jobbak. Ha azt nézzük, az új, méltó névadással gyakorlatilag a pont került fel az i-re. A sportkomplexum ráadásul továbbra is fejlődik, hiszen az Aradi utcai kihasználatlan épületek lebontásával egyrészről a sokkal jobb rálátás nyílik a felújított épületre, másrészről a parkoló építésével plusz funkciót is biztosít majd az ideérkezőknek.

Botlik Anita indítványát az összes önkormányzati képviselő támogatta, egyhangúan szavazták meg az új nevet, az ellenfél csapatok és a hazai szurkolók így mostantól nem akárhová, hanem a Makó Arénába érkeznek majd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest