Százötvenen pattantak nyeregbe, hogy ma délután átkarikázzanak Földeákról Óföldeákra, a mellrákszűrés fontosságára felhívva a figyelmet. Hamarosan a szűrőbusz is megérkezik Földeákra.

A földeáki községháza előtt a 3 órás indulás előtt fél órával már volt néhány, a túrára készülő, láthatósági mellényt viselő biciklis, de a többség nem sokkal az indulás előtt gyűlt össze. Sokan viselték a mellrákszűrés szimbólumává vált rózsaszín szalagot, de szépen osztottak köztük rózsaszín léggömböt, illetve a földeákiak Földeák, az óföldeákiak Óföldeák kitűzőt is kaptak.

– Elfoglaljuk és gyarmatunkká tesszük Óföldeákot, hiszen vagyunk annyian, úgy látom, hogy igencsak meglakjuk a települést – tréfálkozott köszöntőjében Hajnal Gábor, Földeák polgármestere, arra utalva, hogy a százötven kerékpáros döntő többsége földeáki. Majd arra kért mindenkit, hogy tartsa be a mintegy 6 kilométeres úton tartsák be a KRESZ-szabályokat, a fogják közre a kerékpározó gyerekeket.

Hallgassa meg, mit mondott még a polgármester!

A kerékpártúra, melyben bicajra szállt a két szomszédos község polgármestere, Simonné Sinkó Erika (Óföldeák) és Hajnal Gábor, rendőrségi felvezetéssel és a helyi polgárőrök autója zárásával indult neki a hat kilométeres távnak, s a Vásárhely és Makó közötti út forgalmát átmenetileg le is zárták a rendőrök, addig, míg a túra áthaladt a kereszteződésen. (És visszafelé is ez történt.)

A kerékpárosokat az óföldeáki volt iskola, azaz a jelenlegi közösségi ház udvarán kemencében sült pogácsával és ásványvízzel várták a szervezők.

S, hogy a rendezvény ne csak egy egyszerű oda-vissza biciklizés legyen (lévén a földeákiakra visszaút is várt, az óföldeákiaknak pedig előtt át kellett kerekezniük Földeákra az induláshoz) aki akarta megcsodálhatta belülről az tavaly felújított óföldeáki erődtemplomot, s kisebb csoportokban elsősorban a gyerekek és szüleik felmehettek a templomtoronyba, hogy megcsodálják a panorámát, s megbizonyosodjanak arról, hogy tényleg látni lehet-e a magasból a földeáki, illetve a makói templomtornyokat.

A regisztrált résztvevők közt pedig fődíjként kisorsoltak egy vadonatúj biciklit, és számos ajándékot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest